Укр Рус

+38 (068) 500 41 49

Новини/Блог

22 березня- всесвітній День води

26.03.2020 22 березня- всесвітній День води

Проблема доступу до чистої питної води є актуальною сьогодні, в тому числі і в Україні.
Державне агентство водних ресурсів на своєму сайті розмістило інформацію про можливе обмеження прав водокористувачів через аномальну осінь та зиму 2019-2020 років.

Звичайно, в першу чергу йдеться про промислових споживачів, але і кожна людина чи сім’я може використовувати воду раціонально, економлячи при цьому кошти. А якщо врахувати, що приблизно кожен 4 літр спожитої води - це гаряча вода, Ви економите і енергію, яка потрібна щоб її нагріти.

Тут наведені прості поради, які допоможуть Вам у побуті зекономити воду. Це маленькі кроки, які допоможуть знизити споживання води та заощадити кошти.

  1. Приймати душ чи ванну? Приймаючи душ, Ви витрачаєте приблизно 35 літрів, а приймаючи ванну - приблизно 150 літрів води, що в 4 рази більше. Отже, відповідь очевидна - щоб витрачати менше води краще приймати душ. А змінивши звичайну лійку для душу на економну, наприклад HANSGROHE CROMETTA 85 VARIOJET EcoSmart, Ви зможете ще більше зменшити споживання води та зекономити кошти. Купити ручний душ/лійку для душу Hansgrohe Crometta 85 Variojet EcoSmart, або інші моделі можна у нас на сайті у розділі Ручний душ/лійки для душу. Також бажано замінити звичайні аератори в кранах та змішувачах у кухні та ванній кімнаті/туалеті на водозберігаючі. Маленькі за розмірами та, переважно, недорогі, вони допомагають суттєво зменшити споживання води.
  2. Якщо у вас автономне опалення і газовий котел або колонка, то гаряча вода не потече одразу після повороту крану. Тому, поки котел/колонка прогріють воду до потрібної температури, Ви можете набрати протічну воду у відро і використати її в подальшому, наприклад, для миття підлоги чи зливу туалету.
  3. Закривайте кран коли миєте руки або чистите зуби. Ця невелика зміна поведінки/звички може заощадити багато літрів води.
  4. Слідкуйте, щоб крани не протікали. Через негерметичні крани втрачається значна кількість води. Полагодивши протікаючий кран та замінивши прокладку, Ви заощадите на вартості води.
  5. Завантажуйте по максимуму посудомийну машину та використовуйте економні програми. Більшість сучасних посудомийних машин має такі програми, єдиний недолік – машина працюватиме трохи більше часу, ніж зазвичай. Проте, завантаживши посудомийну машину перед сном, зранку Ви будете мати чистий посуд та сумління)
  6. Те ж саме стосується і пральних машин. Не періть одяг допоки у Вас не назбирається достатня його кількість, щоб повністю завантажити пральну машину. Запуск наполовину завантаженої пральної машини виправданий тільки тоді, коли у Вас сучасний пристрій з автоматичним розпізнаванням завантаження.
  7. Зменшіть витрачання води в туалеті. Сучасні зливні бачки переважно мають 2 кнопки для зливу, або ж кнопку зупинку зливу. Тому, якщо у Вас стара система, варто подумати над заміною зливного механізму в бачку. Ну і звичайно, він не повинен протікати. Ну а якщо Ви проживаєте в заміському чи дачному будинку без підключення до центральної каналізації, то встановивши безводний/сухий туалет, Вам взагалі не буде потрібна вода для зливу. Різні моделі безводних туалетів Ви знайдете на нашому сайті у розділі Безводні туалети.
© WSS 2019-2020. Water saving solutions | Створення сайту -WebLux